Με πολύ καλή διάθεση αλλά και ταυτόχρονη επιθυμία για εμπλουτισμό της γνώσης, την Τρίτη 16Απριλίου 2024 οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας στο πλαίσιο λειτουργίας του Εργαστηρίου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Βιομηχανία Γάλακτος Λαμίας.

Η Βιομηχανία Γάλακτος Λαμίας ιδρύθηκε το 1963 και βρίσκεται στα Καλύβια Λαμίας.Σήμερα είναι ένα σύγχρονο εργοστάσιο που παράγει υψηλής ποιότητας παστεριωμένο γάλα, όπως επίσης και πολλά άλλα τυροκομικά προϊόντα.

Αρχικά υλοποιήθηκε παρουσίαση των προϊόντων της Βιομηχανίας αλλά και της διαδικασίας παραγωγής τους από τον κ. Λυκοτσέτα Βασίλειο και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να του απευθύνουν πολλά και χρήσιμα ερωτήματα. Στην συνέχεια, ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα περιήγησή μας στους χώρους παραγωγής, παστερίωσης και τυποποίησης. Οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν από την διαδικασία, απόκτησαν γνώσεις σχετικά με το γάλα και τα προϊόντα του και παράλληλα ικανοποιήθηκαν ποικίλοι εκπαιδευτικοί στόχοι, συμπληρωματικοί ως προς το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, όπως η διεύρυνση των εμπειριών των μαθητών και η καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων τους. Μετά την Βιομηχανία Γάλακτος επισκεφθήκαμε την πανέμορφη περιοχή του Αγίου Λουκά Λαμίας για πρωινό γεύμα και χαλάρωση σε κατάστημα εστίασης

Αφήστε σχόλιο